2014-12-15 16:35:46

NE ovisnostima

I ove smo godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca sudjelovali u obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Obilježavanje je provedeno nastavkom suradnje na projektu Zdrav za 5!  s djelatnicima  PP Sisak  te su djelatnici PP Gvozd učenicima osmih razreda  11. prosinca 2014. održali predavanje o problemima ovisnosti o drogama i opasnostima  zlouporabe droga.

Istaknuli su da je cilj podići svijest učenika, roditelja, škola i šire zajednice da  se ne treba dati nagovoriti ni na koji oblik eksperimentiranja s drogama jer  i samo prvo „kušanje“ može ostaviti trajna oštećenja mozga i druge iznimno nepredvidljive i štetne posljedice na ljudski organizam.

Učenici su upućeni da posjete internet stranicu Udruge Pragma na kojoj ima niz korisnih informacija i radnih materijala koji pozivaju javnost da se poduzimanjem različitih zajedničkih aktivnosti suprotstave ovisnostima  – ozbiljnom problemu u životima mladih danas.

I na stranicama MUP-a  u odrednici nacionalnih programa  u podnaslovu Suzbijanje zlouporabe droga nalaze se podaci te poveznice dostupne korisnicima koji su zainteresirani za dalje istraživanje teme.


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Topusko