2013-10-01 20:27:51

Dan policije

U petak, 27. rujna 2013., u dvorani Hotela obilježen je Dan policije. Organizatori druženja djece iz vrtića, učenika viših razreda osnovne škole te učenika srednje škole s djelatnicima policije bili su Općina, TZ Topusko te PP Gvozd.

Učenicima je ukratko predstavljen rad Policije slikokazima i kratkim filmovima koji su prikazali osnovne aktivnosti, akcije koje provode i projekte kojima se bave posljednjih godina.

Istaknuto je da je suradnjom Policije i šire društvene zajednice smanjem postotak kršenja odredbi  Obiteljskog zakona koje se odnose na izlaske mladih bez pratnje nakon 23 sata, da svatko treba prijaviti nasilje u obitelji ukoliko ga u svojoj okolini ima kako bi se pomoglo žrtvama tog nasilja; da će djelatnici i dalje strogo kontrolirati ugostiteljske objekte i trgovine  kako bi spriječili prodaju alkohola i opijata maloljetnicima te da mladi ne bi trebali posjećivati kladionice sami ni u društvu odraslih jer stvaranje loših navika počinje od najranije dobi.

Uz sprječavanje kaznenih djela zadatak policije je i suradnja u području zaštite okoliša. Tako se i ove godine nastavlja rad na Projektu „Zdrav za 5!“. Djelatnici su poručili da je najveća nagrada svima vidjeti mlade kako žive zdravo i jedan za drugoga.

Uslijedio je svima najzabavniji dio – razgledavanje policijskih vozila i opreme koju policajci koriste u svakodnevnom radu. Posebnu pažnju izazvao je i policijski pas.

Nadamo se uspješnoj suradnji i dalje!


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Topusko