2012-11-19 22:14:41

Posjet knjižnici

13. studenog 2012. učenici 8.a i 8.b razreda bili su na izvanučioničkoj nastavi u Narodnoj knjižnici i čitaonici Topusko.

U moderno uređenom prostoru knjižnice na 122 m2 učenicima je na raspolaganju više od  12 000 naslova književnih i neknjiževnih djela, novina, časopisa,  djela iz referentne zbirke te ostali sadržaji.

Cijeli prostor  čine četiri temeljna odjela:  odjel za odrasle, dječji odjel, studijski odjel te čitaonica dnevnog tiska. Odnedavno je Knjižnica i čitaonica opremljena i računalima te je tako korisnicima omogućen pristup internetu.

 

Najmlađim korisnicima namijenjen je prostor s igračkama, društvenim igrama i slikovnicama.

 

Voditeljica Knjižnice, gospođa Jelena Roknić,  pozvala  je učenike da redovitije posjećuju Knjižnicu koja bi trebala biti središte njihova cjeloživotnog obrazovanja i kulturnog uzdizanja. Kao poticaj im je poklonjeno besplatno jednogodišnje članstvo. Ujedno ih je potaknula da razgledaju izložbu likovnih djela nastalih na radionici organiziranoj uz pomoć vanjskih suradnika  ( od suhih cvjetnih latica djeca i odrasli su izrađivali raznolike motive ).   Ugodno druženje završilo je najavom skorog gostovanja novinarke i književnice Branke Primorac.

     


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Topusko